Welke kleding dragen in een videocall?

# Tips – Praktische en esthetische tips voor videocalls

Heb je wel eens nagedacht over hoe je over komt als je in een video conference call zit?
Denk aan de keuzes die je maakt met je kleding, je haar, je make up …
Denk ook aan de video hoek, het geluid, de omgeving/achtergrond …

Vandaag behandelen we deze vraag:

Welke kleding dragen in een video call?

Is het je al opgevallen dat er een groot verschil kan zitten tussen hoe je er live (in het echt) uit ziet en op video. Je kleding keuze heeft daar voor een groot deel invloed op. Op video zie je alleen maar de bovenkant van je lijf, kies daarom vooral zorgvuldig een outfit waarvan de bovenkant iets toevoegt aan je looks.

Zo ben ik er achter gekomen dat ik blijkbaar veel leuke “onderkantjes” heb zoals geruite pantalons, gekleurde plissé rokken waarbij ik een rustige (witte of zwarte) top draag. Super leuk als je de gehele outfit ziet, maar behoorlijk saai en totaal niet flatteus al je op video alleen maar de bovenkant van iemand ziet.

Kies daarom voor een gekleurde top, bij voorkeur effen of met een rustige print, hiermee val je op, maar maak het niet te bont je wil ook niet afleiden!
Kies voor vrolijke kleuren zoals blauw, rood, groen, geel, oranje, roze (niet te fel maar ook niet te pastel).
Vermijd tops in de kleuren: beige, taupe, grijs, hier wordt je helemaal flets van. Vergeet zwarte tops, hiermee zie je er streng/hard uit, je gezicht wordt er “witter” van en het accentueert oneffenheden, zoals rimpels, wallen, etc.

Ik snap dat dit soms tegenstrijdig kan klinken omdat we allemaal weten dat zwart afkleed, afslankt, etc. Maar kleuren perceptie wordt ook beïnvloed door de setting en omgeving. En iets in het echt zie er ook niet het zelfde uit als online. Denk aan online kleren shoppen, daar is toch vaak de kleuren perceptie anders dan in het echt.

Na de kleur te hebben besproken, welke stijl is geschikt? Iedereen die thuiswerkt zit er doorgaans toch iets meer casual bij, maar vermijdt de hoodie/capuchontrui, oversized truien en vesten waar je in verdwijnt! Kies voor nette “neutrale” kleding, zorg ervoor dat het bij je past, in balans is tussen zakelijk en casual , blijf representatief zonder te formeel te worden. Probeer ook “seizoen neutrale kleding” te dragen. Niet te bloot, maar ook niet weggezonken in sjaals en wollenvesten.
Vergeet niet een “neutrale onderkant” te dragen, bijvoorbeeld jeans, in plaats van een joggingbroek onder een hippe zakelijke blouse!

Naast je kleding is je haar ook onderdeel van je uitstraling. We komen uiteraard niet dagelijks bij de kapper en wassen ons haar ook niet iedere dag … Maar zorg ervoor dat je haar er de andere dagen er ook netjes uit ziet. Draag je je haar los, dan kan je de haarlokken rond om je gezicht nog even “bij stijlen” door de föhn of krultang erin te zetten, fixeer het met haarlak. Het gebruik van droogshampoo is ook super om je haar weer vorm te geven met een frisse look. Of je kan je haar netjes opbinden, trek het niet te strak naar achter op de video ben je vooral frontaal zichtbaar en komt het 3D effect van een hippe knot of paardenstaart minder goed over.

Tot slot, vergeet je make up niet. Ben je normaal gesproken geen make-up drager houd het tot het minimale, een beetje mascara of eyeliner zal ervoor zorgen dat je ogen goed uit komen en je er niet uit ziet als of je net uit bed komt. Overweeg een kleine touch BB cream op je gezicht te smeren voor meer kleur op je gezicht. En gebruik een lipbalm, lipglos of lipenstift in een neutrale of zachte kleur. Hiermee zie je er nog steeds naturel uit maar op video komt dat net iets frisser over.

Denk hier dus voortaan met een andere blijk over na als je opstaat en je klaarmaakt voor een virtuele dag. Doe er je voordeel mee! Ook online is de indruk die je maakt belangrijk.

Verder staat het internet vol met tips voor je looks, ga daar op zoek naar de adviezen van de experts.

Ik ben benieuwd wat jouw goudentip is voor het online vergaderen?
Je kan onderaan deze blog een reactie achter laten. Het lijkt me leuk van je te horen.

Geplaatst in:

5 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top